De heerlijkheid Loenen

JULLIE HUWELIJKSDAG
De mooiste dag van je leven wordt wel gezegd. Juist daarom het landgoed Loenen. Landgoed Loenen biedt een aansprekende locatie voor jullie huwelijksdag. Van te voren spreken we elkaar, luisteren en plannen met elkaar de aanpak. Uiteindelijk is deze dag voor een ieder weer anders.

 
TROUWEN OP LANDGOED LOENEN

Jullie huwelijk is het volgende in lijn met de vele huwelijken die hebben plaatsgevonden op het landgoed Loenen. Vanaf 1365 begint pas de geschreven geschiedenis, toen Johan van Bloemendaal Loenen en Wolferen aan Otto van Bylandt verkocht. Hoewel het bekend stond als het sterkste slot van de Betuwe werd Loenen in 1585 tijdens de Tachtigjarige Oorlog door de Spanjaarden verwoest. Het kasteel lag binnen een grachtenstelsel en stond volgens een tekening van Nicolaas van Geelkercken (eerste helft 17de eeuw) op de plaats van de huidige dienstgebouwen. Door vererving ging het goed over op de familie van Gent (of Ghent, of Ghendt), die het tot 1756 in bezit hield en daarna verkocht aan Baron Von Quadt van Wickeradt.

 

DE DAG

De huwelijksceremonie kan op meerdere plaatsen op het landgoed worden voltrokken. In het prieel, in de boomgaard, in het kasteel of in de bouwschuur waar de inrichting volledig aan jullie wensen kan worden aangepast. Wij werken daartoe samen met meerdere gespecialiseerde en lokale cateraars.

Landgoed Loenen biedt vier B&B-kamers in het landhuis. Mochten er meer genodigden willen overnachten dan De Heerlijkheid Loenen kan onderbrengen, dan zijn er voldoende hotels en B&B's in de nabije omgeving.

Het landgoed Loenen vier verschillende gebouwen, gratis parkeergelegenheid voor 25 auto’s op het landgoed. Overige auto's kunnen worden geparkeerd op de Grote Allee. Landgoed Loenen is prima bereikbaar vanaf de A50 en A73.  

LUNCH, DINER EN VERGADEREN
Ook is de heerlijkheid Loenen uitermate geschikt als lunch, diner of vergaderlocatie. En ook voor fotoshoots is het een prachtige locatie die heel veel te bieden heeft.

Bekijk De heerlijkheid Loenen

Contactgegevens

Grote Allee 4
6677 MA Slijk-Ewijk
Nederland